Janjeće meso jedan je od imperativa mnogih nacionalnih kuhinja. Kako smo već pokazali i na našoj stranici, može se pripremiti na niz sjajnih načina, i uvijek je to delicija za kojom se ližu prsti, s raskošnom lepezom začina, priloga i dodataka, ali ipak nenadmašni vrh užitka u janjetini je ono što je istovremeno najjednostavnije – janjetina za koju vam za pripremu treba samo jedan začin – sol, i uz koju se služi najobičniji crveni luk.
JANJETINA SA RAŽNJA
Emir Kaknjašević
Restaurant owner

Domaća Janjetina — 12/52
GRUPNA PONUDA JELA

Menu I
Mix salata
1/2 ćevapi
1/2 pileći fileti
Sos og gljiva
Kafa ili čaj
Menu II
Mix salata
Rižoto (morski plodovi, piletina, gljive)
Kafa ili sladoled
Menu III
Begova čorba
Paste (plodovi mora, piletina, gljive)
Hurmašica
Menu IV
Mix salata
Dinstana teletina sa rižom ili povrćem
Kafa ili čaj
Menu V
Mix salata
Riblja čorba
Pastrmka sa prilogom
Sladoled
Menu VI
Mix salata
Riblja čorba
Šampier sa prilogom
Hurmašica


Menu VII
Begova čorba
Mix meso
Mix salata
Desert
Menu VIII
Aperitiv (piće dobrodošlice)
Šopska salata
Krem supa od špinata
Argentina steak na sablji sa povrćem
Baklava
Menu IX
Mix salata
Begova čorba
Ćevapčići
Dolma (luk, paradajz, paprika, raštika punjena mesom i rižom)
Hurmašica
Menu X
Mix salata
Teleća čorba
Janjetina ili teletina ispod sača
Baklava
Menu XI
Zelena salata ili grčka salata
Riblja čorba
Gusarski mač (4 vrste mesa)
Desert po želji
Menu XII
Aperitiv
Krem supa od tikve
Šopska salata
Hladna plata
Mix meso
Desert po želji


Menu XIII
Juha od povrća
Vegetarijanska salata
Rižoto sa gljivama
Zapečene tikvice sa mocarelom
Sladoled
Menu XIV
Mix salata
Pileća krilca sa rižom i ljutim sosom
Sladoled
Menu XV
Mix salata
Krem supa od špinata
Janjeći kotleti sa rižom
Sos
Desert
Menu XVI
Juha od povrća
Grčka salata
Punjeni patlidžan sa rižom i povrćem
Desert
Menu XVII
Begova čorba
Mix salata
Janjetina sa ražnja sa pekarskim krompirom ili rižom
Desert
Menu XVIII
Mix salata
Begova čorba
Bosanski sahan
Desert
