side-area-logo
Taste the best world’s dishes

JANJETINA SA RAŽNJA

Janjeće meso jedan je od imperativa mnogih nacionalnih kuhinja. Kako smo već pokazali i na našoj stranici, može se pripremiti na niz sjajnih načina, i uvijek je to delicija za kojom se ližu prsti, s raskošnom lepezom začina, priloga i dodataka, ali ipak nenadmašni vrh užitka u janjetini je ono što je istovremeno najjednostavnije – janjetina za koju vam za pripremu treba samo jedan začin – sol, i uz koju se služi najobičniji crveni luk.

Emir Kaknjašević

Restaurant owner

Domaća Janjetina — 12/52

Predjela

Hladna Predjela

Hladna plata

goveđa pršuta, goveđa sudžuka, 4 vrste sira, kajmak

Carpaccio

goveđi biftek, salata od rukole, maslinovo ulje, dinja

Salate

Grčka salata

paradajz, paprika, masline, feta sir, maslinovo ulje

Mješana salata

sezonsko povrće

Pečene paprike

paprike, bijeli luk, kajmak, maslinovo ulje

Cezar salata

pileći file, paradajz, zelena salata, jaja

Tuna salata

paradajz, tunjevina, luk, maslinovo ulje

Salata od hobotnice

hobotnica, paradajz, luk, maslinovo ulje

Čorbe

Begova čorba

pileća prsa, mrkva

Riblja čorba

riječna riba, mrkva, luk, paradajz, peršunov list

Krem supa od tikve

tikva, luk, vrhnje za kuhanje, so, biber, vegeta

Teleća čorba

teleće meso, sezonsko povrće

Krem supa od špinata

špinat, crveni luk, bijelu luk, maslinovo ulje, vrhjnje za kuhanje

Rižoto

Rižoto sa piletinom

pileća prsa, mrkva, poriluk, riža, peršun, permezan

Rižoto sa gljivama

gljive, riža

Rižoto sa Gemberima

riža, gemberi, mrkva, muškantni oraščić, peršun

Tjestenina

Download
MENU IN PDF

Špagete bolonjez

mljeveno meso, luk, mrkva, peršun, so, biber, paradajz

Tagliatele sa gljivama

gljive, paradajz, tamjan, peršun, rezanci, papar

Pene 4 vrste sira

mocarela, gorgonzola, tvrdi sir, bri sir, so, biber, origano, bosiljak

Riba

Lubin divlji

Pastrmka potočna

Škapi na gradele

Lignje na žaru

Gusarski mač 4 vrste morske ribe

Orada divlja

Losos kotlet

Šampier file

Kozice u ananasu

Janjetina

Janjeće pečenje sa ražnja

Janjeća pljeskavica

Janjeći kotleti

Piletina

Pileći fileti

curry sos, sos sa susamom/pomfrit

Pileći ražnjići

prilog pomfrit

Rolovana piletina

suho meso, sudžuka, kajmak, gljive, sir

Pileći ćevapi

prilog pomfrit i kajmak

Pileća krilca

prilog pomfrit

Jela od telećeg mesa

Teletina ispod peke

prilog (pekarski krompir ili riža)

Punjena teleća šnicla

suho meso, sudžuka, sir, gljive, kajmak

T - Bon Steak

sos po izboru, prilog maredo krompir

Teleći kotleti

prilog pomfrit

Teleći ražnjići

prilog pomfrit

Punjena pljeskavica

(suho meso, sir, kajmak, sudžuka) prilog pomfrit

Jela od goveđeg mesa

Peper Steak

peper sos, povrće ispod sača

Argentinski Steak

chili sos, povrće ispod sača

Ramstek

pomfrit, povrće ili riža

Zarebnica ili Ribay Steak

povrće ispod sača

Blue Chees Steak

blagi sos, pekarski krompir

Maredo Steak

ljuti sos, maredo krompir

Tagliata 4 osobe

4 vrste sosa, pekarski krompir

Bosanska jela

Bosanski lonac

4 vrste mesa

Bosanski sahan

paprika, paradajz, luk, japrak punjen sa mljevenim mesom, dinstana teletina, bamija

Pura

domaće kukurzno brašno, domaći kajmak i sir

Mućkalica

teletina, povrće

Klepe

tjestenina punjena mesom

Vegetarijanska jela

Gljive na žaru

Povrće ispod peke

Pečeni krompir sa sirom i kajmakom

Desert

Sladoled

Baklava

Hurmašica