Janjeće meso jedan je od imperativa mnogih nacionalnih kuhinja. Kako smo već pokazali i na našoj stranici, može se pripremiti na niz sjajnih načina, i uvijek je to delicija za kojom se ližu prsti, s raskošnom lepezom začina, priloga i dodataka, ali ipak nenadmašni vrh užitka u janjetini je ono što je istovremeno najjednostavnije – janjetina za koju vam za pripremu treba samo jedan začin – sol, i uz koju se služi najobičniji crveni luk.
JANJETINA SA RAŽNJA
Emir Kaknjašević
Restaurant owner

Domaća Janjetina — 12/52
Predjela
Hladna Predjela
Hladna plata
goveđa pršuta, goveđa sudžuka, 4 vrste sira, kajmak
Carpaccio
goveđi biftek, salata od rukole, maslinovo ulje, dinja
Salate
Grčka salata
paradajz, paprika, masline, feta sir, maslinovo ulje
Mješana salata
sezonsko povrće
Pečene paprike
paprike, bijeli luk, kajmak, maslinovo ulje
Cezar salata
pileći file, paradajz, zelena salata, jaja
Tuna salata
paradajz, tunjevina, luk, maslinovo ulje
Salata od hobotnice
hobotnica, paradajz, luk, maslinovo ulje
Čorbe
Begova čorba
pileća prsa, mrkva
Riblja čorba
riječna riba, mrkva, luk, paradajz, peršunov list
Krem supa od tikve
tikva, luk, vrhnje za kuhanje, so, biber, vegeta
Teleća čorba
teleće meso, sezonsko povrće
Krem supa od špinata
špinat, crveni luk, bijelu luk, maslinovo ulje, vrhjnje za kuhanje
Rižoto
Rižoto sa piletinom
pileća prsa, mrkva, poriluk, riža, peršun, permezan
Rižoto sa gljivama
gljive, riža
Rižoto sa Gemberima
riža, gemberi, mrkva, muškantni oraščić, peršun
Špagete bolonjez
mljeveno meso, luk, mrkva, peršun, so, biber, paradajz
Tagliatele sa gljivama
gljive, paradajz, tamjan, peršun, rezanci, papar
Pene 4 vrste sira
mocarela, gorgonzola, tvrdi sir, bri sir, so, biber, origano, bosiljak
Riba
Lubin divlji
Pastrmka potočna
Škapi na gradele
Lignje na žaru
Gusarski mač 4 vrste morske ribe
Orada divlja
Losos kotlet
Šampier file
Kozice u ananasu
Janjetina
Janjeće pečenje sa ražnja
Janjeća pljeskavica
Janjeći kotleti
Piletina
Pileći fileti
curry sos, sos sa susamom/pomfrit
Pileći ražnjići
prilog pomfrit
Rolovana piletina
suho meso, sudžuka, kajmak, gljive, sir
Pileći ćevapi
prilog pomfrit i kajmak
Pileća krilca
prilog pomfrit
Jela od telećeg mesa
Teletina ispod peke
prilog (pekarski krompir ili riža)
Punjena teleća šnicla
suho meso, sudžuka, sir, gljive, kajmak
T - Bon Steak
sos po izboru, prilog maredo krompir
Teleći kotleti
prilog pomfrit
Teleći ražnjići
prilog pomfrit
Punjena pljeskavica
(suho meso, sir, kajmak, sudžuka) prilog pomfrit
Jela od goveđeg mesa
Peper Steak
peper sos, povrće ispod sača
Argentinski Steak
chili sos, povrće ispod sača
Ramstek
pomfrit, povrće ili riža
Zarebnica ili Ribay Steak
povrće ispod sača
Blue Chees Steak
blagi sos, pekarski krompir
Maredo Steak
ljuti sos, maredo krompir
Tagliata 4 osobe
4 vrste sosa, pekarski krompir
Bosanska jela
Bosanski lonac
4 vrste mesa
Bosanski sahan
paprika, paradajz, luk, japrak punjen sa mljevenim mesom, dinstana teletina, bamija
Pura
domaće kukurzno brašno, domaći kajmak i sir
Mućkalica
teletina, povrće
Klepe
tjestenina punjena mesom